دامنه (Domain) که در فرهنگ فارسی با تلفظ دومین و دامین بکار برده میشود در لغت به معنی «گستره» میباشد و در اینترنت به نامی اختصاصی گفته میشود که هر وبسایت برای تمایز و قابل دسترسی بودن نسبت به سایر وبسایتها به خود میگیرد.
شبکه از مجموعه ای کامپيوتر ( گره ) که توسط يک محيط انتقال ( کابلی بدون کابل ) بيکديگر متصل می گردند ، تشکيل شده است. در شبکه از تجهيزات خاصی نظير هاب و روتر نيز استفاده می گردد. سوئيچ يکی از عناصر اصلی و مهم در شبکه های کامپيوتری است .
IP شماره ایست که به هر کامپیوتر متصل به اینترنت داده میشود تا بتوان به کمک آن شماره به آن کامپیوترها دسترسی داشت . این عدد برای کامپیوترهایی که حالت سرور دارند و نیز کامپیوترهای کلاینتی که معمولا به روشی غیر از شماره گیری (Dial Up) به اینترنت وصل هستند، عددی ثابت و برای دیگران عددی متغیر است . و در هر بار وصل شدن به اینترنت این شماره عوض میشود یعنی هر بار که شما با شرکت ISP خود تماس گرفته و به اینترنت وصل میشوید، عددی جدید به شما نسبت داده میشود .
این سوال معمولا وجود دارد که چه تفاوتی میان اینترنت و وب جهان گستر وجود دارد؟ و چه مواقعی باید قبل از URL از WWW استقاده کنیم؟
بسیاری از کاربران، مفاهیم اینترنت و وب جهان گستر (World Wide Web) را یکسان یا به جای هم به کار می برند. در واقع از جهتی حق با آنهاست، زیرا Web آنچنان رشد کرده و همه چیز را در اینترنت به زیر سیطره خود برده که در اکثر مواقع، اینترنت مساوی وب و وب مساوی اینترنت است. ما در اینجا توضیح می دهیم که چرا این تصور، از جهاتی اشتباه است.
توی این پست مطلبی رو می خوام بنویسم که فکر کنم جواب سوال بسیاری از کاربران اینترنت باشه و می فهمید که تبلیغات روی کارت های اینترنت چقدر صحت داره!!! و سرعت واقعی اینترنت شما چقدر است ؟!!!
امروزه اینترنت به یکی از ارکان ارتباطی بین افراد و سازمان ها تبدیل شده است. بسیاری از ما روزانه اطلاعاتی از این طریق می گیریم یا می فرستیم. این اطلاعات از نظر اهمیت با هم تفاوت زیادی دارند. ابته برخی از این اطلاعات مانند اخبار یک سایت ، اهمیت امنیتی چندانی ندارد ، اما در طرف دیگر اطلاعات مربوط به اسناد شخصی مثل ایمیل ها ، رمز حساب های بانکی و … وجود دارند که قطعا مایل نیستیم در اختیار دیگران قرار بگیرد.
همه ما خوانده و شنیده ایم که کلمات عبور ضعیف چگونه می توانند به راحتی هک شده و اصطلاحا لو بروند، همچنین در نگهبان به اندازه کافی در مورد روش هایی که با به کارگیری آن توانید به راحتی کلمات عبور امن و مطمئن را به خاطر سپرده یا توسط برنامه هایی به صورت خودکار این رمز های مطمئن تولید و در فیلدهای مورد نیاز در وب یا سیستم مورد استفاده قرار بگیرد، بحث کرده ایم. در این مقاله اما قصد داریم روش و تکنیک خوبی برای اضافه کردن یک لایه اضافی امنیتی به رمز عبور حساس شما خدمتتان معرفی نماییم.
رایانش ابری نوعی از پردازش است که طبق آن پردازش اطلاعات به جای این که روی CPU ی کامپیوتر شما انجام شود، روی CPU های سرور های اینترنت انجام می شود. یعنی شما از طریق اینترنت می توانید با کامپیوتر ضعیف یا قدیمیتان نرم افزار های سنگینی را مثل بلندر یا برخی بازی ها را انجام دهید. یا مثلا برای ذخیرهی اطلاعاتتان به جای استفاده از هارد دیسک کامپیوترتان ، از هارد دیسک های سرورها استفاده کنید. مثلا سرویس گوگل داکس نمونهای از رایانش ابری است. یک نرم افزار همانند اوپن آفیس در اینترنت قرار دارد که برای پردازش از CPU ی کامپیوتر شما استفاده نمی کند (بلکه از CPU ی سرور های گوگل استفاده می کند) و شما برای ذخیرهی اطلاعاتتان از هارد دیسک های سرور های گوگل استفاده می کنید و نه از هارد دیسک کامپیوتر خودتان. پس طبیعتا به هارد قوی یا CPU ی قوی احتیاجی نیست. یا مثلا برنامهی فوتوشاپ آنلاین.
موضوع اولش به نظر ساده و خوب می آید. چرا رایانش ابری باید بد باشد؟ چیز بدی که ندارد؟ مثلا من که یک نت بوک ضعیف دارم برایم مشکلی پیش نمی آورد. خیلی هم خوب است. ولی داستان از آن جا شروع می شود که بحث امنیت پیش می آید.
آنچه در این مقاله مورد بررسی قرار می گیرد:
1-مقدمه ای بر نحوه عمل رمزگذاری
2-سیستم های رمزگذاری امنیتی
3-کلید متقارن
4-رمز نگاری کلید عمومی
5- SSL و TLS
6- الگوریتم آمیزش
در این مقاله ، در مورد رمزنگاری و تصدیق هویت مطالبی خواهید آموخت. شما در مورد سیستم های کلید عمومی و کلید متقارن و همچنین الگوریتم های آمیزشی (hash algorithms) می آموزید.
زمانی که صحبت از درمان کامپیوتر آلوده به میان می آید، همه ما به سرعت دست به کار شده و برای رفع مشکل تلاش می کنیم. اما واقعا چقدر در مورد ویروس ها، جاسوس افزارها، تروجان ها، کرم ها و تفاوت بین آنها می دانیم؟ در این مقاله یک راهنمای مفید برای درک همه انواع بدافزارها (malware) و تفاوت آنها نسبت به هم ارائه خواهیم داد.
نکته بحث امروز -البته برای کمک به آموزش دوستان و خانواده خود- در مورد انواع مختلف بدافزارها و کنار گذاشتن باورهای غلط و اشتباه در مورد ویروس ها و کلا بدافزارها است. کسی چه می داند! حتی اگر خیلی هم حرفه ای باشید، شاید با خواندن این مقاله یک یا دو چیز جدید هم یاد بگیرید.
اگر شما یک کاربر ابتدایی هستید بهتر است بدانید هاست چیست و چه فرقی با دامنه دارد. در این مقاله نکاتی درباره هاست و دامنه ذکر خواهم کرد.
شبکه ی مجازی اختصاصی (VPN) چیست؟
VPN یا شبکه مجازی اختصاصی (Virual Private Network) ابزار برقراری ارتباط در شبکه است. از زمان گسترش دنیای شبکههای کامپیوتری، سازمانها و شرکتها به دنبال یک شبکه ایمن و سریع گشتهاند.
برای کسانی که نت بوک دارند و یا dvd درایوشون خراب شده و یا به هر حال نیاز به نصب ویندوز از راه های غیر از استفاده از dvd درایو دارند،نصب ویندوز از طریق cool disk یا حافظه ی فلش،ساده ترین و کار آمدترین نوع نصب هست.
برای این کار ما نیاز به dvd ویندوز سون و یا Windows 7 ISO داریم به همراه یک فلش حداقل ۴GB خالی داریم.در صورتی که از iso استفاده می کنید باید نرم افزار MagicDisc هم داشته باشید.در صورتی که از ویندوز xp استفاده می کنید نیاز به نرم افزار MBRWIZ دارید(چون Diskpart utility در ویندوز XP درایو USB drive را به عنوان یک دیسک نمی شناسد و با این نرم افزار می توانیم یک bootable USB drive بسازیم)
این آموزش ۱۰۰ درصد کار می کند وتوسط خودم تست شده و هر گونه مشکل را در قسمت نظرات اعلام کنید.
به طور کلی واژهٔ شبکه را میتوان به هر مجموعه یا سیستم درون پیوندی(interconnected) نسبت داد و هدف از آن به اشتراک گذاری یک قابلیت یا توانایی بین دو سیستم در محدودهٔ مکان و زمان است که در حالت مطلوب محدودیت مکانی و زمانی ندارد.
شبکه و ابزار های شبکه امروزه کاربرد های زیادی دارند و برای استفاده درست از آنها باید به نکات زیادی توجه کنید که در این مقاله قصد داریم به بعضی از نکات مهم و آموزش های کاربردی بپردازیم که میتوانید در پایین مطالعه کنید.
چندی پیش شرکت کسلر اینترنشنال (Kessler)، از جمله شرکت های حقوقی در زمینه علوم رایانه واقع در نیویورک، مطالعاتی روی دیسک های سخت دست دومی که توسط کاربران در ای بِی برای فروش گذاشته شده اند انجام داد. تقریبا نیمی از صد عدد دیسک سختی که به عنوان نمونه رویش آزمایش کردند، آنهایی بودند که داده های قبلی ذخیره شده روی آنها را که اکنون پاک سازی شده بود به راحتی قابل بازیابی و دسترسی دوباره بود.

لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمائید :
با سلام به شما کاربر گرامی
بدین وسیله به اطلاع میرساند وبلاگ فوق به آدرس www.ICTpars.com انتقال یافت .
البته مطابق با برنامه ، تاریخ انتقال وبلاگ ابتدای سال آینده اعلام شده بود ، که متاسفانه به دلیل یک سری از مشکلات فنی از طرف سرویس دهنده لوکس بلاگ این برنامه زودتر عملی شد .
منتظر دیدار شما عزیزان در وبسایت جدیدمان با عنوان مجله خبری تحلیلی پارس هستیم .
مدیریت وبلاگ - علی حقیقت جو